İzmir SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

4.YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKALI KURS PROGRAMI BAŞLADI…

Güncelleme Tarihi: 08/10/2018

Hastanemizde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yoğun Bakım hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı.

Hastanemiz Amfi salonunda gerçekleşen kurs açılışına; Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Özgür Uslu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nagehan Aktar, Destek ve Kalite Müdürü Emine Kocabaşoğlu, Destek ve Kalite Müdür Yardımcısı Ayşe Yolver, kurs organizasyon üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Hastane ve Yoğun Bakım ünitesi ile ilgili genel bilgiler veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Özgür Uslu : “ Yoğun bakım üniteleri özel hizmet alanları olduğundan bu alana özel yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.  Yenilen ve değişmekte olan şartlara uyum sağlamak ve  bu minvalde gelişim kaydetmek gerekmektedir.. Yoğun bakım ünitelerinde verilen hizmete en büyük katkıyı sağlayan hemşirelere yönelik, bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz eğitim programının siz katılımcılar ve eğitim kadrosu adına verimli geçeceğini umuyorum. Başarılar ve kolaylıklar diliyorum”dedi

Yoğun Bakım hizmetinde hemşireliğin önemine değinen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış, şöyle konuştu : “ Yoğun Bakım üniteleri hem hasta grubu hem de çalışma disipliniyle oldukça özel birimlerdir. Bizler burada hizmeti oluştururken bir ekip çalışması içerisindeyiz. Bu ekipte en önemli rolü hemşireler üstlenmektedir. Hizmet kalitesi de hataya uygulanan tedavi de çok önemlidir. Bu eğitimin amacı da verilen hizmeti bir adım daha ileriye götürmektir. Yoğun Bakım konusunda da en önemli ayrıntı yetişmiş insan gücü ve onların motivasyonudur. Bu anlamda burada çok iyi bir eğitim alacak ve sadece hasta çeşitliliği açısından değil,aynı zamanda size eğitim verecek kişileri de gözlemleme açısından da iyi bir fırsat olacaktır.  Dilerim bu eğitimler aratarak devam eder ve yoğun bakımlarda hedeflenen sayıda sertifikalı hemşire çalışması mümkün olur. Bu eğitimi almak adına gönüllü olarak yola çıktığınız için hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

18 kursiyerin katıldığı eğitim; 3 hafta teorik 3 hafta uygulama olarak toplam 6 hafta sürecek