İzmir SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

HASTANEMİZDE ORGAN BAĞIŞI STANTI AÇILDI...

Güncelleme Tarihi: 08/11/2018

3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak ve organ bağışını teşvik etmek amacıyla hastane yönetimi ve Organ Bağış birimi tarafından Organ Bağışı Stantı açıldı.

Stant ziyaretçilerine Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Aylin Alpözen ve Eğitim Birimi hemşireleri tarafından broşürler dağıtılarak konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Organ bağışı başvurusunun da yapıldığı stantı; hastane Başhekimi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yard. Emine Atalay, hastalar, hasta yakınları ve hastane çalışanları ziyaret etti.

“Bağışlanan Organ Filizlenen Candır” temasıyla organ bağışı standına gelenlere organ naklinin ne olduğu, hangi organ ve dokuların bağışının yapıldığı, hangi durumlarda organ nakli kararlarının alınabileceği, bağışlanan organların kimlere nakledildiği, nereye ve nasıl organ bağışının yapılabileceği yönünde bilgiler verildi. Organ Bağışında bulunan ziyaretçilere kartları teslim edilerek, anahtarlık hediye edildi.

Organ Bağışı Standını ziyaret eden Başhekimimiz Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız, Organ bağışının önemine dikkat çekerek, bu konuda duyarlı olma çağrısında bulundu.