SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

MASA BAŞI DEPREM TATBİKATI YAPILDI…

Güncelleme Tarihi: 01/12/2017

Hastanemizde Afet Planı ( HAP) kapsamında deprem senaryolu masa başı tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği saat: 09.42 ‘ de merkez üssü Kemalpaşa –Urla olan 6.9 şiddetinde 30 saniye kadar süren bir deprem meydana geldi. İzmir ve çevresinin etkilendiği depremde; hastanemiz de dahil olmak üzere birçok evde, yollarda göçük ve çatlaklar oluştu. Senaryo gereği yaşanan bu olaylar karşısında Hastane Yöneticisi Eğt. Gör.Uzm.Dr. Enver Yalnız tarafından, hastane acil eylem planı çerçevesinde , görevli personeller hastane Afet (Kriz)Yönetimi Merkezi’ ne çağrıldı.Koordinasyon yetkilisi, sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, iş güvenliği yetkilisi, tıbbi/teknik danışma kurul yetkilisi, operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yaptı. Hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimat verildi. Mobil telefonlardaki Whatssap uygulaması üzerinden ve telsiz yoluyla haberleşme sağlanarak gelişme ve alınacak tedbirler hızlı bir şekilde paylaşılarak, koordinasyon kuruldu.

Risk altında olan Tüberküloz Servisi, B Blok, A Blok ve C Blok binalarında hasar tespit edilmesi üzerine, hasarlı binalardaki personel ve hastaların tahliyeleri için tahliye sedyelerinin kullanılması talimatı verilerek, Acil binasın triaj alanın genişletilmesi kararı alındı. Hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların yapılması için talimat verildi. Senaryoya göre deprem afetine karşı yapılan müdahale ve tatbikatla birlikte saat:13.20 sularında tüm birimlerin normal haline dönmesi sağlandı.

Tatbikat sonucunda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Hastane Yöneticisi Eğt.Gör. Uzm.Dr .Enver Yalnız : “  İzmir, 1.derece deprem kuşağında bulunmakta olan bir il. Bu nedenle  hastane olarak ,meydana gelebilecek bir deprem durumunda hazırlıklı olmamız çok önemli. Belirli aralıklarla hastanemizde afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştirerek, olası kriz durumlarında karşılaşabileceğimiz durumları tespit ederek, hazırlıklarımıza yönelik yöntemlerimizi güncellemeye çalışıyoruz. Masa başı tatbikatımız sonunda yapılan toplantıda ulaştığımız sonuçlarla, müdahaleleri değerlendirdik. Farklı afet senaryolarıyla HAP ekibi olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi