Göğüs Cerrahi (interaktif canlı yayın) sempozyumu

Güncelleme Tarihi: 24/10/2019

“ Göğüs Cerrahi (İnteraktif Canlı Cerrahi) Sempozyumu”

Hastanemizde 18 Ekim tarihinde amfi salonunda ameliyathanemizden canlı yayın yapılarak interaktif göğüs cerrahisi sempozyumu düzenlendi.

Sempozyum kapsamında; iki ayrı Videotorakoskopik Cerrahi ile kapalı yöntem ameliyat gerçekleştirildi. Bu ameliyatların sonrasında vaka değerlendirmesi ve videotoraskopinin genel prensipleri interaktif yayın (canlı bağlantı ) sayesinde çok yönlü tartışıldı.
İlk vaka; Akciğer kanseri tanısı konulan 65 yaşındaki hasta için, sol üst lobektomi ameliyatı yapıldı. İkinci vaka ise ; 72 yaşında akciğer kanseri tanısıyla sol alt lobektomi ameliyatı yapıldı. Ameliyatı göğüs cerrahi uzmanları; Prof.Dr. Rene Petersen ile Doç. Dr. Serkan YAZGAN gerçekleşitrdi.

Hastane başhekimi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver YALNIZ ‘ın da katılım gösterdiği sempozyumun organizasyonunu Göğüs Cerrahi Uzmanları; Prof. Dr. Soner GÜRSOY, Doç. Dr. Kenan Can CEYLAN ve Doç. Dr. Levent CANSEVER üstlendi. Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı sempozyum , Rene PETERSEN’e takdim edilen plaket töreniyle son buldu.

• _MG_7783.JPG