"09-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası"

Güncelleme Tarihi: 23/03/2020

Hastanemizde 9-15 Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Hastane bahçesinde bilgilendirme standı kuruldu. Hasta ve hasta yakınlarına bilgilendime yapılarak ,broşür dağıtımı yapıldı. Hastanemizde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç .Dr. Hülya Doğan Şahin ; “kronik hava yolu hastalığı olan hastaların solunum ve nefes darlığı hissetmeksizin hareket etmeleri veya normal günlük aktivitelerini yapmaları giderek güçleşmektedir. Pulmoner rehabilitasyon uygulamaları bireylerin nefes darlığı ile başa çıkabilmeyi kendisini daha güçlü ve sağlıklı hissetmesini sağlar. Bu yıl ki slogaanımız “Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Hisset” .
Toplumumuzun pulmoner rehabilitasyona yönelik bilgilendirilmesi, farkındalıklarının artırılması amacıyla gerçekletirdiğimiz bu etkinlikte Hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yaparak, sorularını cevapladık.”dedi

Etkinliğe hastane başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Ferhat Demirci, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış, , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Negehan Aktar ve Sağlık Bakım Hizmetleri İdari Birim Sorumlusu Emine Atalay katıldı.