KANSER TEDAVİSİ GÖREN HASTALARA MORAL ZİYARETİ…
05 Nisan 2019

Hastane Başhekimi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Gör. Doç. Dr. Berna Eren Kömürcüoğlu, Kemoterapi ünitesinde akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören hasta ve onlara eşlik eden hasta yakınlarını ziyaret etti.

1-7 Nisan Kanser haftası kapmasında düzenlenen moral ziyaretinde, hasta ve hasta yakınlarına çiçek takdim edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Hasta ve hasta yakınlarıyla bir araya gelerek, hastaların tedavileriyle ilgili bilgiler alan Başhekim Eğt.Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız: “Kanser erken teşhisle tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavi sürecinde hasta için moral desteği çok zaruridir. Bu zorlu süreç içerisinde hem hasta yakınlarına hem de biz sağlık görevlilerine büyük iş düşmektedir. Bir şekilde onların yanında olduğumuzu göstermemiz ve hissettirmemiz tedaviye olan inançlarını artıracaktır. Bunu başarabiliyorsak ne mutlu bizlere. Tedavi gören tüm hastalarımıza şifa diliyorum.” dedi

Kanser tedavisinde hastanın psikolojik olarak desteklenmesinin önemli olduğunu ifade eden Kemoterapi ünitesi birim sorumlu hekimi Öğr. Gör.Doç. Dr . Berna Eren Kömürcüoğlu şöyle konuştu : “1-7 Nisan ülkemizde ve tüm dünyada Kanser Haftası olarak kutlanmaktadır. Kanser tedavisindeki yeni gelişmelere rağmen, halen günümüzde ciddi bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. Ülkemizde erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda meme kanseri en sık rastlanılan kanser türüdür. TUİK verilerine göre ülkemizde ölümleri beşte biri halen kansere bağlı nedenlerle olmaktadır. Kanserde erken tanı ve tedavinin hayat kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Tedavi süresince hekim / sağlık çalışanı ve hasta yakınları arasında uyumlu bir işbirliği olursa bu moral olarak hastaya yansıyacaktır. Bu dönemde hastanın kendisini yalnız ve karamsar hissetmemesi tedaviye olan yanıtı olumlu etkileyecektir.”

Kanser Tedavisi Gören Hastalardan Uyarı : “ Kanser Olmak İstemiyorsanız Sigarayı İçmeyin”
Yapılan ziyaretten mutluluk duyan hastalar; hastaneden aldıkları hizmetten ve çalışanların kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı memnun oldukları ifade ederek ; “ Kanser Olmak İstemiyorsanız Sigara İçmeyin!“ uyarısında bulundular.

• IMG_2204 - Kopya.JPG
  • _MG_2177 - Kopya.JPG