Aşılanma İle Zatürreye Karşı Korunmak Mümkün...
30 Nisan 2019

22- 28 Nisan Dünya Aşı Haftası nedeniyle Zatürre aşılanması ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla hastane bahçesinde stand kuruldu.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Güneş Şenol ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Uslu tarafından, stantı ziyaret eden hasta ve hasta yakınlarına Zatürre  ve aşılanma hakkında bilgi verilerek, broşür dağıtıldı. Hastanemizde ücretsiz olarak yapılan aşılanma ile ilgili gerekli yönlendirmeler yapıldı.

Çocukluk yaş gruplarında olduğu gibi erişkin yaş gurubuna özgü aşılamalarla önemli birçok hastalıktan korunmanın mümkün olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Güneş Şenol:  “Kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü kişilerde daha ağır ve öldürücü olabilen zatürreeden korunmak için üretilen, zatürreeye sebep olan mikroorganizmalardan biri olan Streptococcus pneumoniae bakterisine karşı bağışıklık oluşturmak için kullandığımız iki farklı aşı vardır. Hastanemizde kullanılan aşı; hayat boyu sadece bir kez uygulanan bir aşıdır. Piyasada bulunan diğer aşı ise; kişinin yaş ve diğer aşının yapılış zamanına göre hekim tarafından ayarlanarak yapılması öneriliyor.Bu iki aşı birbirlerinin tamamlayıcısı durumundadır.  KOAH, astım, diabet gibi kronik hastalığı olan, onkolojik bir rahatsızlığı bulunan veya 65 üzerindeki tüm hastalarımızın polikliniklerimize başvurmalarını öneriyoruz.”dedi.

Bulaşıcı bir hastalık olan zatürreden korunma yolu olarak aşının önemine dikkat çeken Uzm. Dr. Özgür Uslu : “Göğüs Hastalıkları hastanesi olarak akciğer hastalığı olan hastaların tedavi süreçlerini yakından takip etmekteyiz ve bu süreç içerisinde tedavinin yanında aşılama ile hastalarımızı zatürre riskine karşı korumayı sağlıyoruz.” dedi

• _MG_2597.JPG
  • _MG_2611.JPG