Projeye istinaden hastane yemekhanesinde kurulan sistem sayesinde atıklar sınıflandırılarak toplanıyor. Yemekhanede üretilen atıklar, “Organik Atık”, “ Yemek Atık”, “Plastik Atık” ,” Ekmek Atık”, “Kâğıt Atık” ve “ Geri Dönüştürülemeyen Evsel Atık” şeklinde yapılan sınıflandırma ile ayrıştırılıp toplanıyor.
Yeni uygulama sayesinde üretilen atıkların çevre ve insan sağlığı için bir tehdit olmaktan çıkarılarak ekonomi için bir girdiye dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Ülkemiz genelinde bütün resmi kurumlarda yaygınlaştırılması planlanan proje ile çevreye olan duyarlılığın da artırılması hedefleniyor.
Çevre Yönetimi Birimi sorumlusu tarafından çalışanlara bu yeni uygulama ile ilgili bilgi verilerek birebir yönlendirmeler yapıldı. Hastane yemekhanesinde kurulan atık yönetim sistemi ile karşılaşan hastane çalışanları yemek yedikten sonra tepsilerindeki atıkları ait oldukları kutulara attılar.
Söz konusu uygulamanın hastane genelinde her alanda kullanılacağını ifade eden Başhekim Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız; “ Sıfır atık projesi kapsamında uygulanacak olan atık yönetim sistemini hastane genelinde her birimde ve alanda uygulayacağız. İdari birimlerde “ Metal Atık”, “Cam Atık” ,” Kağıt Atık” “ Plastik Atık” , “ Atık Pil” şeklinde yapılan ayrıştırma sistemi ile başlattığımız uygulama Yemekhane bölümüne özel kurulan atık ayrıştırma sistemi ile devam ediyor.”dedi