Sağlık Kurulu
06 Eylül 2024




   

Sağlık Kurulu:

1.Hastanemiz Sağlık Kurulu (Heyet) B Blok 1. Katta hizmet vermektedir.

 

2. Sağlık Kurulu (Heyet) Birim Sorumlusu ve Birim Çalışanları:

 Tel:0 (232) 4333333- 2193-2202-2133

 

Bilgi:

**Erişkinler İçin Engelli Raporları, Durum Bildirir Raporlarını ( Salı ve Perşembe ) ( Saat 13:00 )

** Askeri Raporlar (Çarşamba ) (Saat: 13:00 )  günleri heyete alınmaktadır.

 

 

Sağlık kurulu başvuru ve işleyiş süreci:

 

1. ENGELLİ HEYET RAPORU

  (2022 Yasa Aylığı, Vergi İndirimi, Engelli Kartı, Belediye Hiz. vb)    

 

2.ÖTV VERGİ MUAFİYETİ HEYET RAPORU      (Ücretli)                                     

 

3. DURUM BİLDİRİR HEYET RAPORU                              

(Maluliyet, İşe Giriş, İş Kazası, Silah Ruhsatı, Fenne Uygunluk, Ehliyet, Tam Teşekküllü, Askeri Raporlar, Meslek Hastalıkları Diğer, )

                                   
Başvuru İşlemleri:

Durum Bildirir Raporlar ve Erişkin Engelli Sağlık Kurulu raporu almak için talepte bulunan kişinin kurumlardan (Vergi İndirimi, Sağlık Müdürlüğü İtiraz, Hakem Hastane, Malulen Emeklilik, İş Kazası vb.) üst yazı ile sevk edildiyse Gelen Evrak biriminden kayda alınır.  S.B.Y.S. üzerinden Sağlık Kurulu Birim sorumlusuna evrak kaydı düşer. Resmi yazısı yok ise Sağlık Kurulu Danışmasından temin edilen dilekçeyi alarak başvuruda bulunabilir. Dilekçenin evrak kayıttan geçirilmesi gerekmektedir. Dilekçe evrak kayıttan geçirilerek başlayan süreç hekim muayeneleri ile devam etmektedir.

Sağlık Kurulu Kayıt İşlemleri;
Sağlık Kurulu Kayıt Birimi Sekreteri tarafından talep dilekçesi kontrol edilir ve Sağlık Kurulu Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi kaydı yapılır. Kişinin hastalıklarına yönelik tüm tahlil, tetkik, patoloji ve görüntüleme raporları ve TC. Kimliği teslim alınır kontrolden geçirilir. Sağlık personeli S.B.Y.S. sistemi üzerinden kimlik bilgilerini güncelleyerek hasta kaydını oluşturur, hastanın fotoğrafı kayıt sekreteri tarafından çekilerek kimlik doğrulaması yapılır. Fotoğrafı çekilmiş hastanın tetkik birimlerinde de görüntülü kimlik eşleştirmesi ile işlemleri yapılır. Muayenelerine yönelik muayene fişi ve ekinde belgeler kişiye verilir. Hasta Polikliniklere yönlendirilir.

Müracaat Ücretli Rapor Grubundaysa;

Ücretlendirme işlemleri; Kamu Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi, Turistin Sağlığı Kapsamında Sunulan Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifeleri Usul ve Esasları çerçevesinde işlem tesis edilir. Engelli Raporları müracaat şekillerine göre ücretlendirilir. Kişisel Engelli Raporu ücretsizdir. Kurum sevkli olan hastaların ücretlendirmesi kurumlara yapılır. Vergi İndirimi ( ÖTV + Özel Tertibatlı Araç) gibi engelli raporu talepleri ücretli olarak açılır. Kurum veya kişisel olarak verilmiş olan raporlara yapılan itirazlar tekrar değerlendirme için sevk edildiğinde yönetmelik gereği ücretli olarak kayıt altına alınmaktadır. Hastalar, hastanemiz ücretli veznesine yönlendirilir. Ücret ödemesi yapıldıktan sonra kişinin sevki ilgili polikliniklere iletilir. Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu, kurumlar tarafından resmi yazı ile sevk edildiklerinden yazı içeriğine göre kuruma fatura ettirilir veya ücretli olarak heyet kayıtları açılır.

Hasta Muayene İşlemleri; Hastalar yapılan sevklerine göre Sağlık Kurulu Polikliniklerinde hasta fotoğrafı, T.C. kimliği kontrol edilerek muayene edilir. İlgili Branş doktoru tarafından yapılan muayene bulguları SBYS sistemine ve E-Rapor sistemine girilir. Hastanın puanlaması, tanılarının karşılığı Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre verilir.  SBYS sistemine işlenir ve kayıt altına alınır. Tüm muayeneler bittiğinde hasta heyet günü heyete çağrılır ve son karar alınarak rapor onaylanır.

Hasta Evrak Teslimi; Muayene, tahlil ve tetkikleri sonuçlandıktan sonra hasta Sağlık Kurulu birimine tekrar gelir ve ilgili sağlık kurulu sekreteri tarafından muayene bilgileri, ICD. tanı kodları, puanlama, mükerrer puanlama veya yanlışlar olup olmadığı kontrol edilir. Hastanın tüm tıbbi belgelerinin örnekleri heyete sunulmak üzere teslim alınır. Hastaya heyet gününden bir gün önce telefonla bilgi verilerek heyete davet edilir.

Sağlık Kurulu E-Rapor İşlemleri; Hastanın E-Rapor sistemine işlenmiş muayene bulgularını ve puanlaması heyet günü değerlendirilir. Heyete giren hastaların dosyaları “E-Rapor Hasta tanımlama ”kısmından E-Rapor sistemine bilgi aktarımı sağlanır. Her hastanın almış olduğu engelli puanları “Balthazar formülü” ile hesaplanarak heyet öncesi kayıt altına alınır. Bu işlem her heyet için ayrı ayrı tanımlama yapılarak oluşturulur.

BİLGİLENDİRME VE ONAMLAR

 

1.ÖTV Muafiyeti amaçlı rapor başvuruları Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Usul ve Esasları 4/1. maddesi gereği ücrete tabidir.

2.Engelli Rapor alım başvurularında engel oranı çıkmadığı durumda hastaya durum bildirir raporu verilir. Ücreti şahıs tarafından karşılanır. Başvuru yapan kişi bu ücreti ödemeyi kabul etmiş sayılır.

3. Devam eden rapor alımlarında randevu aranmaz mesai bitiminde işlemler bitmez ise sağlık kurulundan tekrar poliklinik kaydı yaptırmanız gereklidir.

4. Sağlık kurul başvurusunda çıkan tüm giderler talep eden kişi ya da vasisi tarafından ödenir.

5. İletişim bilgileri güncel olmalıdır. Ulaşılamayan telefon/adreslerden başvuru sahibi/vasi sorumludur.

6. Sonuçlanan Raporlar e-nabız sistemi üzerinden takip edilebilmektedir. 

7. Beyan edilen sağlık belgelerin doğruluğundan,  beyan sahibi sorumludur. Belgelerin güncel tarihli olması önemlidir.

8.  Sağlık Kuruluna yapılan müracaatlarda yapılacak muayeneler için kişi e-nabız sistemine erişim yetkisini vermiş sayılarak, tüm sağlık verilerini ilgili hekim ulaşımına açmak zorundadır.

 

SAĞLIK KURULU BAŞVURUSUNDA YAPILMASI GEREKENLER ve BELGELER ŞEMASI

1.       Kimlik Fotokopisi (1 Adet)

2.       Vesikalık Fotoğraf (Son Altı Ay içersinde çekilmiş) (1 Adet)

3.       İlaç kullanım listesi (Eczaneden 1 Yıllık geçmişi içerir)

4.       Rahatsızlıklarınızla ilgili belgeler

4.1.PET-CT, Patoloji, Tomografi, Odyometri, PSG, Sonuç Formları vs evrak örneği)

4.2.Özel hastane sonuçlarının hepsi ıslak imzalı olmalıdır.

4.3.Tüm Belgeler okunabilir olmalıdır. Okunamayan belgeler kabul edilmez.

5.       Adli Sicil Kaydı (Silah/Tüfek vb Ruhsat Raporlarında) 1 Adet

6.       MHRS (182) ‘den hastanemiz sağlık kuruluna randevu alınmalıdır. (Randevu süresinde gelmeyenler 15 günlük randevu cezasına maruz kalmaktadır.

7.       Tıbbi Belgeler arşivden ya da ilgili polikliniklerden temin edilir.

8.       Mevcut bir rapor var ve tekrar rapor talep ediliyorsa ilgili hekimden “Hastalığıyla alakalı oran değişikliği vardır yada ek hastalık tespit edilmiştir” şeklinde tek hekim raporu alarak müracaat etmelidir.

 

9.       Bilgi: SAĞLIK KURULU RAPOR İTİRAZI (İL SAĞLIK MÜDÜRÜLÜĞÜNE) EN GEÇ 30 GÜN içerisinde yapılmalıdır.