Uyku Bozuklukları Ünitesi
15 Nisan 2022




Uyku bozuklukları olan kişilerin poliklinik muayenesinin yapıldığı, gündüz uyanıklılık (MSLT; MWT) ve gece uyku analizleri (Polisomnografi) ve diğer yardımcı tekniklerden (pulse oksimetri, aktiograf, light terapi, NPT) yararlanarak tanı ve ayaktan tedavi aldıkları, ayrıca uyku alanında araştırmaların yapıldığı bir merkez özelliğindedir.

2004 yılında tek yatakla çalışmalarına başlayan uyku laboratuarı 2010 yılında 6 yatağa çıkmış ayrıca diğer yardımcı tekniklerle günde 15 hastaya uyku analizi yapabilme kapasitesine ulaşmıştır.

         Uyku polikliniğine başvuran hasta sayısı ;2017 yılında 10679  ,merkeze  yatış sayısı ise  1768 hasta olmuştur. Ayaktan tanı yöntemlerinin uygulama sayısı da artırılarak yılda 3000’e yakın hastaya yatarak veya ayaktan tanı konulabilmektir.

         Merkezimiz Türk Uyku Tıbbı Derneği ve Avrupa Uyku Araştırmaları Derneği tarafından 2006 yılında akredite edilmiştir.

         Merkezde; 1 göğüs hastalıkları şefi, 3 göğüs hastalıkları uzmanı, 9 gece uyku teknisyeni, 3 gündüz uyku teknisyeni, 1 hemşire, 1 bilgisayar operatörü ve 2 personel çalışmaktadır. Ayrıca KBB, Nöroloji, Psikiyatri Uzmanları tarafından hastalara konsültasyon hizmeti verilmektedir.

         Müstakil bir binada, tüm birimlerini içerisinde barındıran, hastanenin diğer birimlerinden uzak ev konforunda ve hastanın uyku kalitesini değiştirmeyecek özelliklerdedir.

         Merdiven asansörü sayesinde engelli ve genel durumu kötü hastaların üst kata transferi rahatlıkla sağlanmaktadır.

         NIMV tedavisi konusunda uzmanlaşmış her türlü solunum cihazının bulunduğu ve titrasyonun yapıldığı bir merkezdir


 
uyku 3.jpg


uyku 2.jpg


Uyku Bozuklukları ünitesi.JPG